vineri, 5 februarie 2010

Diferenta...

Nu pot sa ma abtin vis-a-vis de victimizarea tarilor lumii a 3-a. Cer ajutoare, mor pe capete, mizerie, saracie, etc.
Dar nimeni nu se gandeste ca ei isi merita soarta. Toti oamenii au fost la fel. Unii insa au pus osul si creierul la munca si au realizat ceva. Ca europenilor nu le-au picat din cer motorul cu aburi, electricitatea, vaccinurile, de aceea avem masini, frigidere, televizoare si case (altele decat din crengi), de aceea nu mai murim cu miile in epidemii de polio, TBC, ciuma, variola, nu?
Tarile in fata carora toata omenirea ar trebui sa se plece si care au dat cele mai multe inventii (M Britanie, Germania, Rusia, si Israelul) si au reusit sa construiasca civilizatia nici macar nu se numara printre tarile cu bogatii naturale in sol/subsol, cele mai bogate tari in resurse fiind in America Latina, India si Africa!!!!
Daca aceste tari ar cere drepturi de autor pe radoiu sa spunem (Italia) cum acum se pregateste Egiptul sa ceara pt piramide? E jalnic, nu? Aia sunt unde sunt intrucat merita asa. La fel si aici in Ro. Un popor cu audienta maxima la OTV Pamela, Ciumac, Nikita, Bahmuteanca, manelisti incalificabili, la emisiuni grotesti Test de fidelitate Soacra nu stiu cum su fata lui tata - exclusiv scandaluri jenante isi merita un astfel de presedinte "Mondial" intre Mondiali si isi merita toata mizeria morala si fizica, tot ce este in jur, oamenii nu sunt deranjati si sunt ca pestii in apa.... nu se poate trai fara tiganie.....este tristul adevar...
Sa ma intorc la afroamericani, (with all my endless love for Michael), exceptia de la regula...
Circul cu drepturile egale. Dar unde este multumescul ca negrii acum stiu sa se imbrace, sa citeasca, au masini, au bani in banci, au de toate. Daca nu le convine sa se uite ce ar fi facut ei sau sa plece in Africa sunt liberi sa o faca. Ca i-au pus la munca, ok, era mai bine sa stea degeaba si sa se omoare intre ei cum fac si acum. Si ceilalti munceau, sclavi sau robi au fost in istorie mii de ani, fara munca nu se poate! Nu exista progres...cum munceau taranii la boieri, cum munciptorii in primele fabrici pe branci pt un sal mizer...mai rau ca scavii care aveau masa casa asigurata de bine de rau....No comment, nimic nu e nedrept pe lume fiecare este de vina personal sau colectiv la ce se intampla.
O zi buna tuturor,

PS. In Haiti am trimis bani, poate si voi, sunt amarati vai steaua lor....dar de ce atatea talharii si violuri? Mii!!!
Cum au muncit nemtii sa-si reconstruiasca tara din praf si ruine dupa 2WW? Aproape pe nimic! Voluntari!
De ce unii pot si altii nu? Romanii cand erau inundati stateau la carciuma si soldatii se vedeau in fundal muncind facandu-le zid din sacii de nisip........yeah! Conationalii nostri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu